Унікальний у Києві Галерний острів можуть забудувати

Влада Києва може дозволити забудову унікального об'єкта – Галерного острова. Створення заповідної зони заблокувала депутат від партії "Удар" Юлія Лимар.

Про це повідомляється на сторінці Київського еколого-культурного центру у Facebook.

Компанія "Галерна затока" у січні цього року звернулася до Київради не створювати на цій території пам'ятника природи "Ліс орхідей", оскільки тут вона запланувала будівництво розважального комплексу.

8 березня на засіданні Екологічної комісії Київради під час обговорення проєкту рішення про створення тут пам'ятки депутат Київради із фракції мера Юлія Лимар заблокувала його. На її пропозицію розгляд цього питання було перенесено

"Тобто поки історія пам'ятника природи "Ліс орхідей" блокується Лимар, одночасно просувається проєкт із забудови Галерного острова. Ми підозрюємо, що депутат Лимар спеціально була направлена забудовниками до Екологічної комісії, щоб блокувати проходження проєктів рішень щодо створення нових заповідних зон. Ми припускаємо, що вона відслідковувала спроби створення нових заповідних об'єктів і разом із забудовниками блокувала їх", – йдеться у повідомленні КЕКЦ.

Екологи нагадали, що схожа ситуація спостерігалася з забудовою озера Вирлиця. Тому Київський еколого-культурний центр уже розпочав кампанію з відкликання Лимар із членів Постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики.

За даними порталу YouControl , компанія "Галерна затока" була створена понад 16 років тому. Основна її діяльність - будівництво житлових та нежитлових приміщень. Бенефіціаром є Володимир Весельський.

Галерний острів – острів на Дніпрі у Голосіївському районі. Омивається затоками та озером Ерік. Площа острова – 317 га. У 2000-х роках було запропоновано створити там ландшафтний заказник місцевого значення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, забудовник земель біля озера Вирлиця, компанія "Мрія-Інвест" виграла у столичної влади одразу два суди. Фірма через суд змогла довести, що не зобов'язана платити місту 112 млн. гривень "за неналежне виконання договору про пайовий внесок", а також домоглася поновлення договору оренди однієї з ділянок біля озера. Відомо, що з цією компанією пов'язаний колишній шкільний друг Віталія Кличка Юрій Іонанов.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук