Українці не поспішають оформляти "Доступну іпотеку 7%"

Українські банки, які беруть участь у держпрограмі "Доступна іпотека 7%", станом на 18 березня, уклали всього лише 12 кредитних договорів.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства фінансів.

У Мінфіні також уточнили, що на розгляді у банків знаходяться 57 заявок на загальну суму 55,4 млн гривень. При цьому видали фінустанови 9,4 млн гривень в якості оформлених кредитів.

У Міністерстві розповіли, що зараз банки продовжують роботи з удосконалення оформлення нових іпотечних кредитів, навчають своїх співробітників, розробляють інформаційні матеріали для клієнтів, роблячи все можливе, щоб спростити і прискорити процес видачі нових позик.

"Це важливий процес, оскільки тільки банк, як власник фінансового ресурсу для кредитування, несе ризики щодо повернення йому коштів", - підкреслили в Мінфіні.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, держпрограма "Доступна іпотека 7%" стартувала 1 березня. Саме у цей день Укргазбак, ОТП Банк і банк "Глобус" видали перші три кредити українцям на купівлю житла. Всього у програмі беруть участь 7 банків. Їх число збираються розширити до 19. За словами міністра фінансів Сергія Марченка, портфель іпотечних кредитів в цьому році складе 5 млрд гривень.

Також НЕРУХОМІ писали, скільки українцям доведеться доплачувати крім 7% річних.

Згідно з умовами, кредит можна буде отримати строком до 20 років, з мінімальним першим внеском 15% вартості предмета іпотеки. Максимальний розмір комісії за надання та обслуговування кредиту становить 0,5% від суми кредиту і додатково 0,5% річних гарантії Фонду в разі використання.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

103

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом