Український архітектор презентував новий проєкт аеропорту в Миколаєві. Фото

Український архітектор Іван Зайцев представив проєкт нового аеропорту в Миколаєві, який на початку війни був атакований та зруйнований російськими загарбниками.

Ескізи нового аеропорту розміщені на сторінках проєкту Re:Create UA.

Будівлю пропонують облаштувати у формі крил птаха, основна частина фасаду – скляна. Автор проєкту пояснює, що це дозволить зобразити аеродром як "повітряні ворота" Миколаївської області.

"Ідея використання форми птаха або пташиного крила в проєктуванні аеропортів у світі, безумовно, не нова. Однак автору вдалося зберегти певну індивідуальність та безперечну впізнаваність власного проєкту", - йдеться у повідомленні.

Re:Create UA закликає долучитися до архітекторів, дизайнерів та художників з усього світу для відновлення України після її перемоги над російськими окупантами. Для участі потрібно вибрати фотографію зруйнованої української будівлі та візуалізувати, як її можна відновити.

Як відомо, Миколаївський міжнародний аеропорт знаходиться за 13 кілометрів від межі міста. Війська росії завдали удару по ньому 27 лютого: були випущені ракети та намагалися захопити його за допомогою живої сили, проте українські війська змогли дати відсіч. Ще одну спробу захоплення ворог зробив 9 березня, але вона також була безрезультатною.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, відомий британський архітектор Норман Фостер погодився взяти участь у відновленні Харкова, який сильно постраждав від рук російських окупантів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

177

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом