Українські банки видали вже майже 900 іпотечних кредитів під 7%

Українські банки за тиждень видали 33 кредити на покупку житла у рамках державної програми "Доступна іпотека 7%".

Про це повідомили в понеділок, 27 вересня, в пресслужбі Міністерства фінансів.

Як уточнили в відомстві, за весь час дії держпрограми був виданий 871 кредит на загальну суму 746 млн гривень. Всього в банки надійшли 1254 заявок на 1,09 млрд гривень.

Традиційно українці оформляють кредити на покупку житла на вторинному ринку, переважання склало 75,9%. На покупку житла на первинному ринку видали 24,1% кредитів.

У програмі беруть участь 22 області та місто Київ. Згідно з поданими громадянами заявками на отримання кредитів, найактивнішими регіонами минулого тижня були: Київ (33,6%), Київська область (30,9%), Харківська область (6,4%), Львівська область (6,0%) , Рівненська область (3,9%), інші (19,2%).

У Мінфіні уточнили, що на сьогоднішній день у програмі беруть участь 17 банків. Рішення про видачу кредиту приймають виключно фінустанови.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, станом на 20 вересня банки видали 838 кредитів. В середньому банки укладають в день по 4-5 договорів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

70

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом