Україна піднялася у світовому рейтингу за зростанням цін на нерухомість

В Україні за підсумками III кварталу цього року ціни на квартири зросли в середньому на 10,3%. Таким чином наша країна за темпами зростання вартості житла піднялася в світовому рейтингу на шосте місце.

Відповідні дані надала британська аналітична компанія Knight Frank Group в дослідженні Global House Price Index Q3, 2020 року.

Так, з січня по вересень в Україні ціни на квадратні метри житлової нерухомості зросли на 1,8%, при цьому, як відзначають аналітики ресурсу, ціни різко зросли в четвертому кварталі минулого року. У підсумку, Україна піднялася у світовому рейтингу країн за темпами зростання вартості нерухомості на шосте місце в третьому кварталі 2020 року. У другому кварталі Україна розташовувалася на сьомому місці.

Підкреслимо, що абсолютним лідером за зростанням цін виявилася Туреччина. Ціни за рік тут підскочили на 27,3%.

Перша п'ятірка виглядає наступним чином: в Новій Зеландії житло подорожчало на 15,4%, в Люксембурзі – на 13,4%, в Словаччині – на 11,8%, в Польщі – на 10,9%.

Якщо брати середню цифру, то на світовому ринку ціни зросли на 16%. У дослідженні брали участь 56 країн.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, згідно з даними Держстату, в третьому кварталі цього року ціни на житло в Україні зросли в порівнянні з таким же періодом у 2019 році в середньому на 9,5%.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

80

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом