Україна отримає від ЄІБ 300 млн на підвищення енергоефективності будівель

Україна отримає кредит від Європейського інвестиційного банку у розмірі 300 млн євро на підвищення енергоефективності будівель. Відповідна угода була ратифікована Верховною Радою, за нього проголосували 335 народних депутатів.

Про це розповів глава Мінрегіону Олексій Чернишов, передає пресслужба відомства.

"Проєкт розширить можливості органів місцевого самоврядування з проведення комплексної термомодернізації. Це допоможе скоротити енергоспоживання в близько тисячі громадських будівель, зокрема, дитячих садах, лікарнях і школах. Проєкт в основному розрахований на територіальні громади, а також малі та середні міста з населенням від 20 до 250 000. Це вкрай важливо", – розповів чиновник.

За його словами, вже наступної весни українські міста зможуть активно долучитися до реалізації проекту. Угода передбачає кредит з періодом погашення до 20 років, ставкою до 2% річних і пільговим періодом на 5 років.

"Цей проєкт – один з важливих інструментів державної підтримки органів місцевого самоврядування, повністю відповідає державній політиці та діючої енергетичної стратегії України", – додав Чернишов.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Україні торік збільшили видачу сертифікатів енергоефективності будівель приблизно в чотири рази порівняно з 2019 роком. З 1 грудня 2020 року оформлення сертифікатів відбувається за допомогою Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва та з присвоєнням реєстраційного номера.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

73

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом