Україна може ввести санкції стосовно австрійського архітектурного бюро

Проти архітекторів бюро Coop Himmelblau (Австрія) можуть бути введені санкції за участь в будівництві оперного театру в кримському Севастополі.

Як написав посол України в Австрії Олександр Щерба у себе в соцмережі, Київ серйозно вивчає питання введення таких санкцій.

"Уже деякий час курсують чутки про участь архітектурного бюро Coop Himmelblau у флагманському проєкті Путіна в Криму - спорудженні оперного театру в окупованому Севастополі", - написав посол.

Щерба розповів, що розмовляв з главою архітектурного бюро Вольфом Прікс і намагався відрадити того від участі в російському проєкті, "не руйнувати" таким чином свою репутацію. Але, за словами дипломата, Coop Himmelblau таки візьметься за спорудження театру.

Український посол пообіцяв повідомити весь світ, що авторитетні австрійські архітектори беруть участь у сумнівних російських проєктах і укладають угоди з президентом РФ.

Щерба також підкреслив, що будівництво театру австрійцями широко висвітлюються російськими ЗМІ. З огляду на такий розвиток подій Україна візьметься за вивчення введення санкцій щодо бюро Coop Himmelblau.

Відзначимо, що архітектурне бюро Coop Himmelblau було створено в 1968 році у Відні. За цей час було удостоєно низки нагород.

Будинки, які спроєктувало бюро, відрізняються незвичайними формами. Глава компанії Прікс в одному зі своїх інтерв'ю заявив, що хоче побудувати "будинок, що висить над землею і який нічого не повинно підтримувати".

Найбільш відомі проєкти бюро: штаб-квартира Європейського центробанку (Франкфурт-на-Майні, Німеччина), будівля мюнхенської Академії витончених мистецтв (Німеччина), Музей Злиття (Ліон, Франція).

Офіси архітектурного бюро відкриті по всьому світу: в Лос-Анджелесі, Ліоні, Гвадалахарі та Баку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

108

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом