Удар дронами по центру Києва: ворог зруйнував історичну будівлю, є жертви

У понеділок, 17 жовтня, рано-вранці російські окупанти завдали чергового удару дронами по центру Києва, внаслідок чого було зруйновано 120-річний житловий будинок на Жилянській, який є частиною історичної забудови міста.

Про це написав у себе у Facebook краєзнавець Антон Короб.

За його словами, будинок хоч і не перебуває на обліку, проте має певну архітектурну та історичну цінність. Він був зведений на рубежі XIX-XX століть заввишки чотири поверхи. Ймовірно, зазначив краєзнавець, спочатку він був триповерховим, четвертий поверх добудували пізніше у 1900-ті роки. Будівля поєднувала елементи типового зразка київського цегляного стилю та цікаві дрібні ліпні неоготичні деталі. Будівля побудована в стилі історизму з елементами неоренесансу.

Побудував будинок собі купець першої гільдії – Йоселіан Іцкович. Він був власником фабрики гнутих меблів та металевих виробів на цій самій вулиці.

Як відомо, росіяни вдарили сьогодні дронами по Шевченківському району Києва, влучивши у житловий будинок. З-під завалів рятувальники витягли два тіла. Наразі розбір завалів продовжується. Попередньо під уламками можуть бути ще люди.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, минулого понеділка, 10 жовтня, ворог завдав ракетного удару по Шевченківському, Голосіївському та Деснянському районах. Через вибухи у столиці загинули 11 людей, понад 70 постраждали, зокрема близько 50 потрапили до лікарень. Внаслідок атаки було пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури, у зв'язку з чим влада закликала обмежити споживання електроенергії.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

138

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом