У Зеленського розповіли, скільки коштує житло для переселенців

Будівництво багатоквартирних будинків для переселенців та постраждалих від рук російських окупантів займе близько 6-7 місяців, вартість квадратного метра мебльованого житла становитиме близько 700 доларів.

Про це розповів заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.

За його словами, будівництво таких будинків має розпочатися у відносно безпечних регіонах. Насамперед йдеться не тільки про модульні будинки, а й стаціонарні багатоквартирні. "Це має бути комфортне житло, де неподалік є школа, паркінги", - наголосив Тимошенко.

Спорудження житла для переселенців проходитиме у рамках програми Fast Recovery plan (План швидкого відновлення України). Ділянки для будівництва із підведеними комунікаціями вже обрані. Переселенці зможуть жити у цих будинках, доки їхні області не будуть деокуповані. Потім це житло передадуть українським військовим, правоохоронцям та медикам, які потребують житла, зауважив представник Офісу президента.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, українська влада розглядає три варіанти розв'язання питання з житлом для постраждалих від російської агресії: добудова заморожених об'єктів, викуп готових квартир у забудовників, запуск пільгових іпотечних програм.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

123

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом