У Запорізькій області держреєстратор попався на махінаціях з квартирами

У Запоріжжі державний реєстратор, використовуючи службове становище, оформив квартиру на нового власника, в той час як за рішенням суду, вона повинна була відправитися в комунальну власність через відсутність спадкоємців.

Про це повідомили в пресслужбі обласної прокуратури.

Як виявилося, сумнівні угоди з квартирами проводив реєстратор однієї з сільських рад Запорізької області всупереч вимог закону, не перевіривши в установленому законом порядку справжність і достовірність поданих йому документів. У підсумку квартира на вулиці Магістральній вартістю майже 400 тисяч гривень була оформлена на нового власника. При цьому реальні власники нерухомості померли, а ніхто із спадкоємців не заявив на неї права. Тому згідно із законом ця нерухомість повинна була перейти у власність територіальної громади Запоріжжя.

Реєстратору закидають скоєння відразу двох злочинів – зловживання службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди і проведення несанкціонованих дій з інформацією. Слідчі за погодженням з прокурором вже повідомили про підозру державному реєстратору за даними фактами.

На спірну квартиру зараз накладено арешт. Розслідування триває.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Закарпатській області чиновник, використовуючи своє становище, незаконно перереєстрував право власності на нерухомість юридичних осіб. Встановлено четверо постраждалих осіб, яким, за попередніми даними, завдано збитків на суму близько 10 млн гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

63

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом