У Вінниці будуть боротися з тими, хто незаконно викидає будівельне сміття

У Вінниці співробітники Муніципальної варти спільно з комунальними службами ловитимуть порушників, які викидають будівельне сміття на контейнерні майданчики. Сума штрафів для громадян за такі порушення складає 1 360 грн, для юридичних осіб – 1 700.

Про це у вівторок, 23 червня, повідомили в прес-службі Вінницької міськради.

У міськраді підкреслили, що у Вінниці почастішали випадки засмічення контейнерних майданчиків будівельним сміттям, вивезення якого не входить у тариф. Тому жителі, які проводять ремонтні роботи у своїх будинках, для вивезення будівельних відходів повинні замовляти цю послугу окремо. У повідомленні наголошується, що такі перевірки викликані незадовільним санітарним станом контейнерних майданчиків деяких багатоповерхівок і скаргами від населення.

"Останній кричущий випадок був минулого тижня, коли біля підземного контейнерного майданчика біля школи №33 все було буквально завалене будівельним сміттям. Ті, хто це зробив, очевидно і не думали, що вони можуть перевантаженням зламати підйомники", – підкреслив начальник Муніципальної варти Віталій Чігур.

Також він додав, за частиною контейнерних майданчиків будуть стежити через камери відеоспостереження.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві тариф на вивезення побутових відходів виріс на 3,69 грн через заварювання сміттєпроводів у багатоповерхівках.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

43

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом