У UDP прокоментували арешт "Більшовика"

Арешт акцій Першого київського машинобудівного заводу (колишнього "Більшовика") слід оцінювати як тиск на бізнес.

Про це повідомили в девелоперській компанії UDP, з якою афілійовано переможця аукціону ТОВ "Дженерал Коммерс", передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми розцінюємо такі дії правоохоронних як тиск на бізнес та інвесторів", - заявив девелопер.

Крім того, у компанії повідомили, що мають намір оскаржити рішення про арешт заводу, звернувшись до суду.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у ГБР взялися за розслідування ймовірного незаконного відчуження заводу. На думку слідства, завод могли продати за заниженою вартістю, що призвело до втрат держбюжету та завдало збитків економіці України.

Експертиза встановила, що оцінку вартості майна було складено з порушеннями. Також продовжується досудове розслідування за фактом можливого зловживання з боку службових осіб Фонду держмайна.

Як відомо, аукціон із продажу "Більшовика" відбувся минулого року 27 жовтня. За початкової вартості в 1,4 млрд гривень завод купив консорціум інвесторів у складі компанії UDP (власник – Андрій Іванов) та А Девелопмент (Олексій Баранов), додавши лише 40 млн гривень. Тоді у ЗМІ написали про можливу змову під час торгів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

88

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом