У центрі Києва пожертвували старовинним павільйоном заради будівництва нового комплексу

У центрі Києва знесли старовинний павільйон над артезіанською свердловиною, який знаходився на розі вулиць Короленківської та Фізкультурної (біля станції метро "Олімпійська").

Про це написав краєзнавець Антон Короб у себе в Facebook.

За його словами, цей павільйон був побудований за часів революції 1917 року. "Це об'єкт міської інфраструктури, зведений після повалення царя, але до більшовицького заколоту у 1917 році. Таким чином це була чи не єдина пам'ятка короткого демократичного періоду розвитку Києва", - написав краєзнавець.

Короб заявляє, що свого часу писав у Департамент охорони культурної спадщини КМДА, щоб чиновники включили будівлю до реєстру пам'яток архітектури.

Тим часом, минулого тижня він зазначив, що будівлі вже немає, а на її місці розгорнулося будівництво.

Як повідомляє " Хмарочос ", на розі вулиць Короленківською і Фізкультурній компанія "ІТТ-Плаза" веде будівництво багатофункціонального комплексу: готелю і чотирьох 23-поверхових торгово-офісних веж. Кінцевим власником компанії значиться Едуард Машика – закарпатський підполковник міліції у відставці. На початку 2019 року Машика придбав 76% акцій ВАТ "ІТТ-Плаза".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в КМДА поскаржилися, що питання з внесенням об'єктів культурної спадщини до Реєстру нерухомих пам'яток затягується з боку чиновників Міністерства культури.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук