У центрі Києва до пам'ятника архітектури добудовують ще один поверх. Фото

У центрі Києва на даху історичної будівлі, що є пам'яткою архітектури, добудовують ще один мансардний поверх.

Про незаконне будівництво повідомила киянка Оксана Левченя. За її словами, будівництво ведеться в будинку на вулиці Володимирській, 4. При цьому, будівельники не припиняють роботи навіть під час повітряних тривог, повідомляє "Хмарочос".

Юрист Дмитро Перов, коментуючи ситуацію, зауважив, що будівля має охоронний статус наказом від 2010 року. На будь-які будівельні роботи забудовник повинен одержати дозвіл Департаменту з охорони культурної спадщини. Відповідно до ст. 22 закону "Про охорону культурної спадщини" змінювати, перебудовувати, надбудовувати пам'ятник – заборонено.

Будинок на Володимирській збудували в середині XIX століття заввишки два поверхи. У 1890-х роках будинок виріс ще на два поверхи. Під час реконструкції у 2007 році забудовник надбудував аттиковий та мансардний поверхи. Автором проєкту реконструкції став архітектор Євген Захарченко.

Поруч із будинком знаходяться Михайлівський золотоверхий монастир, маєток князів Трубецьких, музеї, пам'ятники та старовинні будівлі, парк "Пейзажна алея". З вікон тепер офісного комплексу відкриваються краєвиди на Андріївську церкву та Дніпро.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у Києві під шумок війни активізувалися недобросовісні забудовники, погрожуючи своїми діями різним пам'ятникам архітектури. Так, будівельники розпочали демонтаж старовинної будівлі 1897-1899 років, розташованої на Андріївському узвозі, 24. На ділянці не було інформаційного стенду з паспортом об'єкту та дозвільною документацією. Усі роботи відбуваються за полотном намальованого історичного фасаду, наголосив активіст.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

141

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом