У Сумах розробили проєкт будівництва метро

1 хв

Сумський архітектор Юрій Леонець презентував проєкт метрополітену в місті, у якому передбачив три гілки: Новомістенська, Промислова та Косівщинська. Про це повідомило видання "Цукр”.

Цей проєкт передбачає глибокі станції у центрі міста і неглибокі на околицях. Відстань між станціями будуть від 900 м до 2,5 км. Ескіз концепції розробляли протягом року.

За словами архітектора, збудувати метро у Сумах реально, але для цього потрібне фінансування. Водночас потрібно переглянути будівельні стандарти щодо метрополітену, орієнтуючись на європейські практики. Адже зараз діє правило про будівництво метро лише у містах-мільйонниках. Надалі архітектор планує просувати ідею будівництва метро та зробити повноцінне наукове дослідження з залученням спеціалізованих фахівців.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в Україні інколи трапляються нестандартні випадки, пов'язані з будівництвом метрополітену. Наприклад, у Києві відкрили вхід та вихід з оновленого підземного переходу, який з’єднав станцію метро "Оболонь" та ЖК Obolon Plaza. Цей ЖК забудовник  здав в експлуатацію ще два роки тому. У нижній частині розмістили кафе, магазини та офіси, а для житла відвели поверхи починаючи від п’ятого.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

736

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом