У столичному заказнику "Деснянські луки" раптово розпочалося будівництво

У Києві заказник "Деснянські луки" опинилися під загрозою знищення через недобросовісного забудовника.

Про це написав директор Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) Володимир Борейко у Facebook.

За його словами, днями під час перевірки території заказника інспектори виявили незаконну забудову та знищення частини природного шару заказника та чагарників на площі близько 3 га. Тяжка будівельна техніка приступила вже до копання тут котловану.

"Все це грубе порушення Закону України "Про природно-заповідний фонд України" та Кримінального кодексу України", - уточнив Борейко.

Він розповів, що змушений був звернутися до Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора України, а також до Відділу екологічних порушень Київського міського управління поліції, щоб запобігти незаконному будівництву.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості , Київська міськрада 28 липня оголосила 7 зелених територій площею майже 580 га у столиці ландшафтними заказниками. Зокрема, тут йдеться і про "Деснянські луки". Ще одній земельній ділянці надав статус скверу. Також депутати встановили водоохоронну та прибережну захисну смугу Труханового острова у Дніпровському районі, надали статус скверу земельній ділянці у Голосіївському районі між вулицею Деміївською та однойменним провулком.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

106

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом