У США побудували будинок, здатний витримати землетрус. Фото

У Сан-Франциско в районі Берклі побудували сучасний триповерховий будинок, стійкий до землетрусів і зсувів.

Незвичайний будинок у Берклі
archdaily.com

Як повідомляє Archdaily, конструкція обладнана спеціальними сейсмічними заслінками, які уповільнюють реакцію будинку на землетрус і дозволяють йому протистояти поштовхам різної сили, зазнавши при цьому мінімальні пошкодження.

Незвичайний будинок в Берклі
archdaily.com
Незвичайний будинок в Берклі
archdaily.com

Кожен поверх будинку має різний виступ за стартову точку, якою можна вважати другий рівень.

Незвичайний будинок в Берклі
archdaily.com

Незважаючи на помірний, але холодний клімат, житлова зона будинку засклена на південь і захід. В результаті виходить простір, який максимізує надходження сонячного світла і тепла. Великі розсувні скляні двері дозволяють регулювати температуру всередині.

Будинок вимагає мінімального опалення взимку, а сонячні панелі на даху створюють більш ніж достатньо електроенергії як для будинку, так і для електромобіля. Інтер'єр всередині облицьований деревом, а зовні білими фасадними панелями.

Незвичайний будинок в Берклі
archdaily.com

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ , в мексиканському містечку Пуерто-Ескондідо, яке розташоване на узбережжі Тихого океану, архітектори створили житловий проєкт La Escondida. Він побудований за простій конструкції із залізобетону, блокових стін, цементу, піску і ребристих плит. Будинки розташовані у сейсмонебезпечній зоні і теж можуть витримати землетрус.

Проверенные ЖК

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук