У справі Микитася оголосили у розшук ще одного фігуранта

Колишнього радника ексглави Нацгвардії України Юрія Аллерова Олега Борисова оголосили у розшук у справі, головним фігурантом якої проходить колишній народний депутат та голова корпорації Укрбуд Максим Микитась.

Відповідне рішення було ухвалено Вищим антикорупційним судом у четвер, 19 січня.

Суд частково задовольнив клопотання прокурора та оголосив у розшук обвинуваченого. Організацію виконання ухвали доручили Національному антикорупційному бюро України. Також ВАКС прийняв рішення зупинити провадження по Борисову та виділити матеріали щодо нього в окрему справу. За даними прокуратури Борисов залишив Україну на самому початку року, він перетнув кордон із Польщею, назад не повертався.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, Максим Микитась, використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії, діючи за попередньою змовою з колишнім командувачем Нацгвардії Юрієм Аллеровим, гендиректором "Укрбуд Девелопмент" Олегом Майбородою, його заступником Сергієм Якусевичем і приватним заступником Сергієм Якусевичем корпорації "Укрбуд" В'ячеславом Мармишем організував корупційну схему із заволодінням нерухомістю НГУ. Правоохоронці завершили розслідування цієї справи, і в листопаді 2021 року її передали до суду.

Як відомо, раніше Микитасю змінили запобіжний захід на домашній арешт після того, як він відшкодував більшу частину збитків і пішов на співпрацю зі слідством. Тим часом ВАКС вирішив не закривати кримінального провадження щодо обвинувачень екснардепа.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

93

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом