У справі депутата М'ялико завершили досудове розслідування

Офіс Генпрокурора завершив досудове розслідування щодо народного депутата, який підозрюється в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби правоохоронних органів.

Як з'ясували в Генпрокуратурі, нардеп протягом семи років з 2012 року займався купівлею-продажем нерухомості у житлових комплексах, розташованих під Києвом в селах Петропалівська Борщагівка та Софіївська Борщагівка. Отримані від продажу кошти парламентарій оформляв як дохід фізособи, а не як від підприємницької діяльності і замість ставки у 18% застосовував 5%. В результаті до держбюджету не надійшло понад 118 млн гривень. Підозрюваному і його захисникам правоохоронці повідомили про завершення досудового розслідування та надали доступ до кримінальної справи.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, йдеться про депутата від групи "За майбутнє" Віктора М'ялика. Підозрюваний будував під Києвом багатоквартирні житлові будинки з подальшим їх продажем. Після того, як будинки були зведені, він зареєстрував на себе право власності на квартири, які згодом і продав.

У декларації за 2019 рік він вказав 158 квартир, кілька житлових будинків і близько 80 земельних ділянок. Пізніше політик зізнався, що в його власності лише 37 квартир. Деякі з них записані на його родичів, а більшу частину він здає в оренду.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

75

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом