У Шанхаї до Олімпіади збудують "крижану" будівлю. Фото

У китайському Шанхаї до майбутніх Олімпійських ігор у 2022 році збираються звести будівлю, яка зовні нагадуватиме крижані кубики, поставлені один на одного.

Як повідомляє ArchDaily, проект під назвою Xinxiang був представлений французьким архітектурним бюро Mathieu Forest Architecte. "Крижаний дім" стане центром культурного туризму в Шанхаї.

Будівля складатиметься з напівпрозорих кубів, висота кожного – 17 метрів. Скляний фасад утримуватимуть троси з нержавіючої сталі, приховуючи за собою опорну конструкцію. За задумом архітекторів, будівництво має виглядати по-різному залежно від кута зору, погоди, часу доби. Так, в ясну погоду будівля буде сліпучо-білою, а в похмуру – сірою з матовим відтінком. Вночі "крижана вежа" випромінюватиме рівномірне світло.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, китайська влада вирішила боротися з "пихатими" проєктами та з метою розумного споживання енергії. Тепер будівництво будинків, висота яких перевищує 150 метрів, буде обмежено. Зведення хмарочосів заввишки понад 250 метрів буде заборонено у містах, населення яких не перевищує 3 млн осіб. А у великих мегаполісах кількість висоток понад 250 метрів буде обмежена.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

133

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом