У Саудівській Аравії побудують місто без машин. Відео

Влада Саудівської Аравії на березі Червоного моря запланували будівництво нового екологічного міста, головною особливістю якого стане повна відсутність автомобільних доріг і відповідно машин в ньому.

Як повідомляє Dezeen, новий проект The Line матиме протяжність у 170 км. Лінійне місто будуватимуть в рамках комплексу Neom. На його фінансування уряд, Державний інвестиційний фонд та місцеві меценати залучили близько $ 500 млрд.

За задумом авторів проєкту, в новому місті житимуть мільйон людей. Вся інфраструктура буде розміщена блоками, так що будь-який житель зможе дістатися до школи, магазину чи лікарні пішки хвилин за п'ять. Також все місто буде оточено зеленою зоною, до якої дістатися можна також хвилин за п'ять.

Доїхати з одного кінця до іншого можна за допомогою метро. Вся поїздка займатиме не більше 20 хвилин.

Життя міста буде забезпечувати зелена енергетика, що дозволить зберегти екологію. Крім того, нові технології благополучно позначаться на економіці країни, яка базується головним чином на експорті нафти.

"Навіщо жертвувати природою заради розвитку? Ми маємо перетворити концепцію звичайного міста в футуристичне", - заявив принц Мухаммед ібн Салман.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Дубаї збираються побудувати місто-хмарочос, що складається з трьох будівель, найвища з яких буде налічувати 300 поверхів. За реалізацію проекту The Link візьметься італійський архітектор Луки Курчі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

113

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом