У самому центрі Києва руйнується багатоквартирний будинок. Його можуть визнати аварійним

Влада Голосіївського району столиці планує визнати житловий будинок на вулиці Саксаганського, 25-Б аварійним. Згідно з актом обстеження будинку, будівля має численні ознаки руйнування, а мешканці будинку відселені.

Про це стало відомо з проєкту розпорядження Голосіївської райдержадміністрації.

Під час обстеженні будівлі були виявлені численні ознаки руйнування – тріщини у стінах фасаду, поверхневе руйнування окремих ділянок цегляної кладки стін цоколя і першого поверху, значне вивітрювання і вимивання розчину швів цегляної кладки. Крім того, балконна плита однієї з квартир обвалилася, а інші знаходяться в аварійному стані і також можуть обвалитися. Також наголошується, що відбувається інтенсивне руйнування монолітного надпідвальне перекриття, в приміщенні сходової клітки на стінах на висоті першого поверху поширюються плями вогкості, в незадовільному технічному стані перебувають кроквяна система будинку.

Крім того, в акті обстеження зазначено, що будинок відключений від водопостачання, газопостачання, водовідведення, центрального опалення та електропостачання, а мешканці будинку відселені.

Комісія, що проводила обстеження будинку зробила висновок, що будівля можна визнати аварійним.

Як повідомляють НЕРУХОМІ, в центрі Києва по вулиці Шота Руставелі почав руйнуватися фасад і фундамент пам'ятника архітектури.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

59

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом