У Рівному енергомодернізували три дошкільні заклади

У Рівному минулого тижня для дітей відкрились три енергомодернізовані дошкільні заклади. Проєкт був реалізований міжнародною фінансовою установою НЕФКО у межах гранту у розмірі 1,56 млн євро, виділеного Європейським Союзом, повідомили порталу НЕРУХОМІ у пресслужбі організації.

Зокрема, енергомодернізованими були Рівненський навчально-реабілітаційний центр "Особлива дитина", заклад дошкільної освіти (ясла-садок) компенсуючого типу (спеціальний) "Центр Пагінець" та заклад дошкільної освіти (ясла-садок) компенсуючого типу (спеціальний) №35. Тепер ці заклади можуть відвідувати 410 дітей.

"Будівлі закладів мали низьку енергоефективність й тривалий час потребували капітального ремонту. Саме тому ми запропонували провести термомодернізацію для поліпшення умов перебування дітей та вихователів. Завдяки модернізаційним заходам ми зможемо зменшити витрати з бюджету громади шляхом скорочення споживання тепла, електроенергії та води. Це вкрай важливо у цей важкий час, адже громаді складно самостійно фінансувати такі заходи", — зауважив секретар Рівненської міської ради, в.о. міського голови Віктор Шакирзян.

Також у межах співпраці Рівненської громади із НЕФКО виконано комплексну термомодернізацію шкіл №26, №18 та №27, а також дитячих садків №14, №33 та №46 на підтримку переходу міста до енергоефективних громадських будівель. Серед інших реалізованих заходів у навчальних закладах — встановлення восьми нових індивідуальних теплопунктів, заміна кухонного обладнання в 11 будівлях, заміна насадок на водопровідних кранах у 13 будівлях та заміна світильників на нові світлодіодні лампи в 31 будівлі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше у Чернівцях НЕФКО реконструювала аварійну будівлю під гуртожиток для переселенців. Організація реалізувала проєкт за один рік, витративши понад 800 тисяч євро. Також у межах проєкту відремонтували поліклініку за 1,5 млн євро, які надав Євросоюз.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

33

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом