У Раді розглянуть законопроєкт про реконструкцію застарілого житлового фонду

Комітет Ради з питань держвлади та містобудування рекомендував парламенту розглянути законопроєкт №6458 про комплексну реконструкцію кварталів застарілого житла.

Про це у п'ятницю, 12 серпня, розповіла заступниця міністра розвитку громад та територій України Наталія Козловська, передає пресслужба Мінрегіону.

За її словами, після перемоги у війні з росією розпочнеться процес відновлення України, у цьому контексті можна провести комплексну реконструкцію застарілого житлового фонду. Для цього Мінрегіон розробив законопроєкт на заміну чинному закону про реконструкцію кварталів, який через низку вимог унеможливлює запуск усього процесу.

"Новий законопроєкт покликаний усунути ці та інші проблемні питання, що дозволить органам місцевого самоврядування розпочати комплексне оновлення житлового фонду у громадах", - розповіла чиновниця.

Вона додала, що документ розроблявся та його підтримали у Кабміні торік. Однак очевидно, що зважаючи на сьогоднішні реалії до другого читання, в ньому будуть змінені акценти, пов'язані з відновленням житла, зруйнованого або пошкодженого внаслідок бойових дій.

Зокрема, документ передбачає запровадження алгоритму ухвалення рішення про реконструкцію застарілого житла. Так, реконструкції підлягатимуть не тільки багатоквартирні будинки, а й наявні об'єкти соціально-транспортної інфраструктури, розташовані в межах кварталу, що підлягає реконструкції. Також буде удосконалено процедуру компенсації власникам застарілого житла, розроблені різні варіанти відселення мешканців кварталу під час проведення реконструкції.

Реконструкцію житлових об'єктів буде здійснено в рамках нових будівельних норм, що включають аспекти енергоефективності, безбар'єрності зі створенням необхідних інфраструктурних умов. Надалі це значно зменшить витрати на утримання житла.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, комісія Київради з архітектури, містобудування та земельних відносин 6 липня підтримала проєкт рішення про реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду для створення більш комфортних умов проживання. Вважається, що набагато економніше та ефективніше провести комплексну реконструкцію об'єктів, ніж систематично виконувати точковий ремонт.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

55

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом