У Раді розглянули законопроєкт, який спрощує термомодернізацію будівель

Верховна Рада прийняла за основу у першому читанні законопроєкт №6485, який допоможе спростити питання термомодернізації будівель.

У пояснювальній записці йдеться, що документ спрямований на створення нових та вдосконалення старих механізмів щодо забезпечення енергоефективності будівель. Зокрема, передбачається впровадження систем енергетичного менеджменту у будинках держсектору, комплексного підходу до формування політики у сфері енергоефективності будівель за рахунок стратегії термомодернізації та створення бази даних енергетичних та експлуатаційних характеристик будівель. Для полегшення фінансового навантаження співвласники багатоквартирних будинків передбачено грантові виплати з Фонду енергоефективності.

Як відомо, урядова програма "Велика термомодернізація" покликана розробити способи зменшення втрат тепла та споживання газу, що своєю чергою позначиться на комунальних платежах та зміцнить енергонезалежність України. За даними уряду, вартість термомодернізації всіх багатоповерхових будинків становить близько 300 мільярдів гривень.

Глава Мінрегіону Олексій Чернишов наголосив, що російська агресія проти України ще більше наголосила на важливості питання енергетичної безпеки. "Після перемоги ми маємо відбудувати все, що було зруйновано чи пошкоджено внаслідок бойових дій. Але відбудувати краще: коли замість зруйнованих будівель з'являться нові, сучасні, безпечні та головне — високоенергоенергоефективні будинки", - підсумував міністр.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, перед війною стало відомо, що Програму термомодернізації житлових будинків в Україні підтримав Світовий банк. Тоді він заявив про готовність виділити на цю ініціативу 300 млн. доларів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

164

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом