У Раді хочуть легалізувати побори з забудовників

У Верховній Раді України розробляється законопроєкт, який має внести зміни в Закон "Про адміністративний збір". Зокрема, документ передбачає введення низки платних опцій для забудовників.

Як стало відомо ресурсу НЕРУХОМІ з власних джерел, реєстрація декларації про готовність об'єкта до експлуатації обійдеться забудовникам у 500 грн, реєстрація повідомлення про початок виконання підготовчих робіт – 200 грн, реєстрація повідомлення про початок виконання будівельних робіт – 200 грн, видача дозволу на виконання будівельних робіт – 1000 грн. Видача сертифіката про прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів: СС1 – 2000 грн, СС2 – 10 000 грн, СС3 – 11 000 грн.

На початку року уряд ліквідував Державну архітектурно-будівельну інспекцію, щоб побороти корупцію в органі. В результаті вже півроку сфера містобудування взагалі вийшла з-під будь-якого державного контролю, а недобросовісним забудовникам зараз як ніколи добре. В результаті держава вирішила легалізувати корупцію в будівництві.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Верховна Рада України постановила створити тимчасову слідчу комісію, яка буде займатися розслідуваннями фактів корупції в галузі нерухомості.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

61

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом