У податковій розповіли про штрафи для ріелторів

Для ріелторів, які не будуть вчасно звітувати про угоди з оренди нерухомості, що були здійснені за їх участі в якості посередників, передбачені штрафні санкції.

Про це заявили в пресслужбі ДПС в Одеській області.

В ДПС нагадали, що податковий звіт подається протягом 40 днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу. При цьому, якщо терміни будуть порушені, ріелтору загрожуватиме штраф.

Згідно з повідомленням податкової, за кожне порушення ріелтор змушений буде заплатити 680 гривень штрафу. Якщо протягом року, ріелтор уже був оштрафований, таке ж порушення тягне за собою накладення штрафу вже у 1360 гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Верховній Раді України зареєстрований законопроєкт №3618 "Про ріелторську діяльність в Україні", яким пропонують вивести діяльність ріелторів з "тіні". Проєкт також дозволить сформувати Єдину інформаційну базу даних про об'єкти нерухомості. Її створення має сприяти систематизації та швидкого пошуку перевіреної інформації про нерухоме майно

У свою чергу Асоціація фахівців з нерухомості (ріелторів) (АСНУ) виступає за зниження ставки податку на доходи фізичних осіб з 18% до 5% для операцій з оренди житлової нерухомості для "детінізації" ринку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

106

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом