У Мінрегіоні розробили новий законопроєкт про ОСББ: що зміниться

У Мінрегіоні розробили та презентували законопроєкт, який має спростити управлінням багатоквартирними будинками.

Про це розповів перший заступник міністра розвитку громад та територій Василь Лозінський, презентуючи цей документ, повідомили у пресслужбі відомства.

За його словами, законопроєкт має стимулювати та активізувати процес створення ОСББ, що дасть більше можливостей українцям покращувати їхні умови життя.

"Дуже важливо, щоб нові методи впроваджувалися після широкого діалогу та обговорень між усіма стейкхолдерами. Упевнений, що нам вдасться досягти такого результату під час майбутніх публічних консультацій щодо законопроєкту", - розповів чиновник.

Він повідомив, що у розробці законопроєкту Мінрегіону допомагав Офіс підтримки реформ. Процедура управління багатоквартирними будинками буде спрощена та диджиталізована.

Як зазначили у Мінрегіоні, документ запроваджує такі зміни: знижений поріг прийняття рішень щодо проведення зборів до 50%+1 голос, можливість проведення зборів у режимі онлайн та голосування за допомогою електронних підписів. Також наголошується, що сам процес голосування буде уніфікований для будинків з ОСББ та тих, хто ще не об'єднався.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, минулого року Фонд енергоефективності розробив більш зручний формат заявок для участі у програмі підтримки енергомодернізації багатоповерхівок "Енергодім".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

136

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом