У Мінрегіоні розповіли, хто буде займатися архбудконтролем на периферії

Органи місцевого самоврядування і далі виконуватимуть свої функції у сфері архітектурно-будівельного контролю.

Про це повідомила заступниця міністра розвитку громад і територій Наталія Козловська, передає пресслужба відомства.

Вона нагадала, що Кабмін схвалив зміни до постанов про діяльність органів держархбудконтролю та нагляду.

"Зокрема, запропоновані зміни передбачають, що після початку роботи ДІАМ сільські, селищні, міські ради, які отримали повноваження у сфері архітектурно-будівельного контролю до 18 березня 2020 року, і надалі продовжують їх здійснювати", – сказала чиновниця.

Водночас, у разі, якщо місцеве самоврядування не створило органів держархбудконтролю і не отримало повноважень у цій сфері, функції нагляду виконуватиме Державна інспекція архітектури і містобудування та її структури у регіонах.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, запуск Держінспекції архітектури і містобудування відбувся 15 вересня. Кабмін схвалив ініціативу Мінрегіону про можливість здійснення Державною інспекцією архітектури і містобудування повноважень і виконання функцій з питань державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду.

Як написав міністр Олексій Чернишов у себе в Facebook, на токсичну і корумповану роботу ДАБІ надходили тисячі скарг, тому ліквідація була просто необхідна. "Без цього важливого кроку завершення реформи містобудування було б неможливим", – прокоментував він запуск нової структури.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

102

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом