У Мінрегіоні анонсували оновлення вимог щодо проєктування об'єктів

Мінрегіон готується оновити вимоги щодо проєктування об'єктів у будівельній галузі з використанням ВIМ-технології.

Про це заявила в.о. генерального директора департаменту технічного регулювання у будівництві Міністерства розвитку громад і територій України Олена Воскобійник, передає пресслужба відомства у вівторок, 1 червня.

"Будівельна галузь, на жаль, поки має невисокий рівень цифровізації, не відповідає вимогам сучасності. В Україні BIM-технології вже застосовують у своїй діяльності окремі організації. Однак системне їх впровадження вимагає державного регулювання, зокрема, створення необхідної нормативної бази", - повідомила чиновниця.

У зв'язку з цим Мінрегіоном розпочато розробку близько 20 національних стандартів, які мають забезпечити впровадження BIM-технологій. На черзі – підготовка нового національного класифікатора об'єктів містобудування, благоустрою, будівель і споруд замість державного класифікатора будівель та споруд ДК 018-2000.

Крім того, до кінця 2021 року мають розробити проєкт змін до основного документу, що встановлює вимоги до складу та змісту проєктної документації на будівництво об'єктів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в лютому уряд схвалив концепцію впровадження технологій будівельного інформаційного моделювання (BIM-технологій), яка була раніше розроблена Мінрегіоном.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

61

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом