У Міноборони розповіли, що хочуть зробити з садибою Сікорського

Садибу авіаконструктора Ігоря Сікорського, яка розташована в Києві на вулиці Ярославів Вал, 15б, Міністерство оборони готове передати столиці в комунальну власність.

Про це в п'ятницю, 14 травня, повідомили в пресслужбі Міноборони.

Передача будівлі Києву може відбутися після того, як з неї знімуть арешт, який наклали разом з майном державного підприємства "Готель "Козацький" рішенням Печерського районного суду. У відомстві повідомили, що неодноразово подавалися клопотання до судів різних інстанцій, намагаючись зняти арешт, але спроби були безуспішні. У Міноборони писали також листи до Генпрокуратури, просячи підтримати їхню позицію.

Відзначається, що, якщо не зняти арешт з садиби її не вийде передати на баланс міста і неможливо почати реставраційні роботи. При цьому будівля вже знаходиться в жалюгідному стані – вона збереглася лише на 31%.

У 2017 році Міноборони замовило оцінку технічного стану особняка Сікорського. За оцінками фахівців, на першочергові протиаварійні роботи необхідно витратити близько 150 тисяч гривень. Повна реставрації буде коштувати від 5 до 10 млн гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Міністерство культури і заступник генерального прокурора звернулися до Окружного адміністративного суду Києва, вимагаючи змусити Міноборони взятися за реставрацію будинку авіаконструктора. Крім Міноборони відповідачем є і "Готель Козацький" – в його власності і перебуває пам'ятка архітектури. Позивачі вимагають привести будинок авіаконструктора до належного стану. Крім того, вони просять зобов'язати Міноборони укласти з Мінкультом охоронний договір, який допоможе захистити цю будівлю. Садиба є пам'яткою архітектури національного значення.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

151

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом