У Миколаєві фірма депутата хоче забудувати зелену зону

У Миколаєві виник скандал, пов'язаний з будівництвом супермаркету на території зеленої зони біля автовокзалу, компанією, пов'язаною з депутатом.

Як повідомили в Центрі журналістських розслідувань, Департамент житлово-комунального господарства видав компанії "Алекта" дозвіл зрізати 68 дерев на вулиці Чигрина для будівництва супермаркету. Такий стан справ вкрай обурив громадськість, оскільки майже всі дерева – здорові.

Акт обстеження зелених насаджень від 22 грудня 2020 підписала заступник начальника управління екології Департаменту житлово-комунального господарства Тетяна Скибицька. Однак у громадській організації "Місто сонця" повідомляють, що обстежити дерева для видалення можна тільки тоді, коли на них є листя.

Крім того, як з'ясувалося, будівництво супермаркету суперечить Генеральному плану та плану зонування. Так, магазин буде розміщуватися на території зовнішнього транспорту.

25% корпоративних прав ТОВ ПКП "Алекта" належать депутату Миколаївської райради Сергію Чорному. Стільки ж належить Світлані Самоуковой – дружині ексглави Очаківської райдержадміністрації.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, депутати українського парламенту 1 лютого прийняли в першому читанні законопроєкт №3805, який посилює покарання за незаконну вирубку дерев у населених пунктах.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

64

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом