У масштабній пожежі на Осокорках звинуватили забудовника

Увечері 5 березня сталася пожежа на території екопарку "Осокорки" у Дарницькому районі Києва. Про це повідомили у телеграм-каналі ДСНС.

Близько опівночі пожежникам вдалося загасити пожежу. За словами пожежників, на відкритій території поблизу озера Тягле сталося займання трав'яного настилу та очерету.

Водночас в екопарку повідомляють, що пожежа піднялася на ділянці, що межує із забудовою Stolitsa Group. В екопарку стверджують, що то був підпал.

"Кілька днів тому невідомі писали нам у чат про підпал та потім видалили повідомлення! Таким чином знищуються все живе, щоб потім було легше розширювати забудову", - кажуть активісти.

Пізніше в ДСНС додали, що спалах сухої трави та очерету сталося кількома осередками. Площа пожежі становить близько 3 га.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше Київське озеро Небреж, яке знаходиться на Осокорках, почали засипати будівельним сміттям.

У групі "Екопарк Осокорки" повідомляється, що за скиданням будівельного сміття стоїть компанія "Столиця Груп". Вона перекупила корпоративні права ТОВ "Контактбудсервіс", які раніше належали колишньому голові банку "Аркада" Костянтину Паливоде.

Варто наголосити, що конфлікт із озером Небреж триває вже багато років. Наприкінці листопада 2015 року на сайті КМДА зареєстрували петицію з вимогою створити на території південних Осокорків ландшафтний парк. У результаті вона набрала понад 11 тисяч голосів киян за необхідних 10 тисяч.

Проте восени 2017 року забудовник під час будівництва масиву Патріотика на озерах встановив насосні станції на Небрежі, таким чином спровокувавши новий скандал із місцевими жителями. З новою силою він спалахнув, коли бетонними блоками перекрили доступ до озера для киян.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

1.3т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом