У Малайзії добудовують другий за висотою хмарочос у світі. Фото

У столиці Малайзії Куала-Лумпурі звели будівлю, висота якої складає 678,9 метра. Таким чином, вона стало другим за висотою хмарочосом у світі, поступаючись лише арабському Бурдж-Халіфі з висотою 828 метрів.

Як повідомляє CNN, проєкт носить назву Merdeka 118. Хмарочос ще до кінця не добудували, у грудні завершили монтаж 160-метрового антенного шпиля на даху. Завдяки цій конструкції хмарочос зайняв другий рядок у списку найвищих споруд.

Зазначається, що цифра у назві – 118 – означає кількість поверхів будівлі. Також передбачається, що тут будуть розташовані 118 торгових центрів. Крім цього, в планах розмістити ще в Merdeka 118 мечеть, музей з рестораном, готель Park Hyatt і найвищий оглядовий майданчик у Південно-Східній Азії.

Merdeka перекладається як "незалежність". Таку ж назву має розташований неподалік стадіон, де 31 серпня 1957 року офіційно було проголошено незалежність країни. Будівництво хмарочоса розпочалося у 2014 році. Реалізація проєкту оцінюється у 1,2 млрд доларів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, найвищий хмарочос у світі Бурдж-Халіфа цього року на честь Дня Незалежності України підсвітили жовтим та синім – у кольори українського прапора. Висотку звели у 2010 році.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

154

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом