У Львові недобросовісний забудовник влаштував повінь

У Львові компанія "Сервіс", яка орендувала землю під забудову біля озера на вулиці Незалежності, влаштувала несанкціонований спуск води з водойми, що призвело до підтоплення низки будинків та ділянок. Про це написав заступник мера Львова з питань містобудування Любомир Зубач у своєму Facebook.

"Місцеві добре знають цю водойму, називають її "Плотіки". Однак відомою її зробили забудови, які почали рости на берегах озера з благословення колишньої влади Брюховичів", – зазначив чиновник.

Забудовник самовільно прорив чималий рів від водоймища далі по ділянці і як наслідок – почало затоплювати сусідні ділянки. На місце приїхала поліція, викликали й комісію у складі різних структур Львівської міськради: екології, земельної, ДАБК.

Представник забудовника заявив про аномальне підняття ґрунтових вод. А тому начебто вирішив зробити аварійне скидання води з озера.

Така самодіяльність – це очевидне порушення як водного, і земельного законодавства.

Крім того, самі будівельні роботи на ділянці також проводяться з порушеннями. Насамперед вони ведуться без відповідного паспорта, будматеріали лежать просто на березі біля води, чого не має бути.

"Представник забудовника стверджує, що має всі документи, які, втім, поки що не надав. З'ясовуємо. Адже всі дозволи видавали у Києві. До речі, на зрізанні дерев міська рада дозволу не давала", - додав Зубач.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, київське озеро Небреж, яке розташовується на Осокорках, почали засипати будівельним сміттям . Кияни звинувачують у цьому забудовника "Столиця Груп".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

863

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом