У Львові на території заводу "Львівсільмаш" побудують офісний центр

1 хв

У Львові на території заводу “Львівсільмаш” компанія “Народна 5” збирається провести реконструкцію старої котельні, щоб перебудувати її під новий офісний центр. Про відповідні умови та обмеження повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради 13 вересня, передає lviv.media.

Йдеться про чотириповерхову будівлю колишньої котельні, що розташована на вул. Городоцькій, 207. Девелопер планує її реконструювати під багатофункційний офісно-громадський центр. При цьому параметри будівлі він не змінюватиме, а лише пристосує під потреби маломобільних груп.

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев зазначив, що котельня має дуже виразні історичні риси, проте зараз вона руйнується. Девелопер адаптує її без виходу за межі контуру під офісну функцію, облаштує там необхідну інфраструктуру, зробить доступність і тим самим врятує.

Реконструкцію буде проводити ТОВ “Народна 5”. Компанія зареєстрована у 2023 році і займається виробництвом будматеріалів. Одноосібною власницею фірми є Євгенія Сабашук. Її чоловік Ілля Сабашук є власником колишнього заводу “Сільмаш”, який припинив роботу ще у 2017 році.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, також колишні заводи, які припинили діяльність, часто перетворюють на житлові проєкти. Наприклад, в червні цього року завод "Лакма" на Оболоні виставили на продаж. Інвестори планують там звести житловий комплекс. Завод цікавий потенційним покупцям своїм розташуванням: промзона площею 3,4 га знаходиться між промисловими об'єктами та житловою забудовою.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

413

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом