На Оболоні хочуть продати завод під чергову житлову забудову

Завод "Лакма", розташований у межах вулиць Коноплянської, Лугової та Бережанської, мають намір продати для будівництва тут житлового комплексу. Про це повідомляє телеграм-канал "Життя Оболонь Київ".

Комунальну земельну ділянку, площею 3,46 га, оцінили у $6 млн. Наразі на цій території знаходяться 4-поверховий цегляний адміністративний корпус площею 4108 кв.м., головний 3-поверховий цех – 3015 кв.м, ремонтний цех 200 кв.м. , склади та інші нежитлові приміщення. Все здано в оренду.

Власник - юридична особа, яка може бути причетною до росії, адже серед бенефіціарів "Лакми" (ПАТ КНІФЗТ "ІНЕКО РІАЛ ІСТЕЙТ") був громадянин ворожої країни.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше Земельна комісія Київради у четвер, 25 травня, розглянула питання зміни цільової ділянки для будівництва житлового комплексу на вулиці Автозаводській, 72а в Оболонському районі Києва та підтримала його.

Це рішення земельної комісії є незаконним, оскільки за чинним Генпланом тут категорія земель для промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення. Також відсутній Детальний план території. Крім того, є звернення нардепів та ОСББ "Б15" (ЖК Бережанський) щодо порушення закону.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

953

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом