У Литві забудовника оштрафували на 141 тисячу євро за спиляне дерево. Фото

Литовського забудовника оштрафували на 141 тисячу євро за те, що спиляв у центрі Вільнюса віковий дуб.

Про це заявив мер литовської столиці Валдас Бенкунскас, повідомляє Delfi .

За його словами, влада міста оцінила збитки саме в таку суму, підрахувавши вартість відновлювальних робіт. Повідомлення про штраф вже надіслали забудовнику, який є власником ділянки, де росло дерево.

"Сподіваємося, штраф швидко заплатять. Це покаже, хоча б мінімально, їх жаль про скоєне, але насправді їх комунікація змушує сумніватися в цьому... Стверджувати, ніби детальний план дає їм право на спилювання дерева – повний абсурд, оскільки, по-перше, згідно із законом не детальний план дає таке право, потрібен окремий дозвіл. Їм такий дозвіл не видавався, не було жодних надій на те, що його видали б, це маніпуляції та спроби викрутитися із ситуації", – прокоментував ситуацію очільник міста.

Як зазначає видання, забудовник спиляв дуб 20 травня. Мерія одразу написала скаргу до прокуратури, а та у свою чергу порушила справу за статтею "самоуправство". Бенкунскас зазначає, що аргументи забудовника не витримують жодної критики, влада міста наполягає на скоєнні злочину.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості , в Україні нерідко виникають скандали, пов'язані з масовою вирубкою дерев із боку забудовників. Однак найчастіше їм вдається вийти сухими з води, не зазнавши жодного покарання.

У 2021 році в Пущі-Водиці на ділянці площею 21 га йшла масова вирубка дерев для будівництва тут житлового кварталу. У результаті вирізали цілу просіку дубового гаю. При цьому працівники мали лише акт обстеження зелених насаджень від "Київзеленбуду".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

110

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом