У корупційній справі мера Одеси згадали ім'я великого забудовника

Одеського забудовника, главу будівельної компанії KADORR Group Аднана Кивана звинуватили у спробі дати хабар в $1 млн у справі мера Геннадія Труханова.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, один з фігурантів справи колишній прокурор Одеської області Олег Жученко на засіданні Вищої антикорупційного суду повідомив, що під час зустрічі у ресторані KADORR на Французькому бульварі Ківан запропонував йому хабар за "підписання підозри меру Одеси Геннадію Труханову".

Експрокурор розповів, що забудовник також пропонував йому щомісячне утримання у $10 тисяч, щоб ні від кого "не залежати", а син Кивана збирався призначити "своїх людей" у прокуратуру. "До мене в робочий кабінет приїхав Руслан Ківан зі списком з прізвищами, навпроти яких стояли посади", - повідомив Жученко.

Прокурор також додав, що саме цей забудовник був головним спонсором Михайла Саакашавілі, коли той очолював Одеську область.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Одесі викрили злочинну схему з махінаціями з землею під забудову, яку організували 16 осіб. Так, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру меру Геннадію Трухановому, колишньому прокурору Одеської області Олегу Жученку, бізнесменові Володимиру Галантернику і іншим у створенні злочинної організації.

В ході слідства з'ясували, що землю віддавали комунальним підприємствам, а потім укладали невигідні договори з "потрібними" компаніями на невигідних для міста умовах. А гроші, які платили забудовники, йшли на рахунки афілійованих з мером і глави злочинної організації фірм. Завдані збитки оцінили у 689 млн гривень.

Аднана Кивана в ЗМІ називають "будівельним королем Одеси". У цьому році він зайняв 42 місце в рейтингу українського Forbes "100 найбагатших українців". Його статки оцінили у $240 млн. Пишуть, що він запустив будівельний бізнес у свій день народження – 30 листопада 2005 року, коли його приятель Борис Родін запропонував інвестувати у недобуд, що належав йому.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

91

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом