У компанії з орбіти Микитася перед банкрутством виявили борги на 2 млрд

Затверджено план санації ТОВ "Північно-Український Будівельний Альянс", яке входить до групи корпорації "Укрбуд".

Відповідне рішення було прийнято Господарським судом Києва у справі про банкрутство компанії.

Як повідомляють "Наші гроші", таким чином суд прийшов до висновку, що виконання плану санації є більш вигідним для кредиторів, ніж його ліквідація. Так, після виконання цього плану Альянс отримає 5,80 млрд грн і вимоги кредиторів будуть погашені відповідно до плану у повному обсязі, а за результатами ліквідації буде отримано лише 69,09 млн грн і вимоги кредиторів будуть погашені на 3,78%.

Загальний розмір кредиторської заборгованості ТОВ "Північно-Український Будівельний Альянс" відповідно до плану санації становить 1,95 млрд грн. До реєстру кредиторів компанія включила 2,26 млн грн податків і зборів.

Виконання плану санації покладається на керівника "Північно-Українського Будівельного Альянсу" Олександра Дороша.

ТОВ "Північно-Український Будівельний Альянс" входять до групи Укрбуд, яку раніше контролював колишній нардеп Максим Микитась. Ця компанія прославилася тим, що була підрядником скандального будівництва Шулявського моста в Києві, а також військових сховищ.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше компанії, пов'язані з корпорацією Укрбуд, отримали подвійні штрафи за несплату попередніх. Антимонопольний комітет оштрафував їх на 1 млн гривень через зловживання монопольним становищем у 2016-18 роках.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

63

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом