У комітеті Ради схвалили проєкт реконструкції застарілого житлофонду

У комітеті з питань екологічної політики природокористування розглянули та підтримали проєкт закону, який передбачає комплексну реконструкцію кварталів застарілого житлофонду.

Про це розповіла заступник міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська, передає у середу, 9 лютого, пресслужба Мінрегіону.

Козловська наголосила на важливості документа, оскільки чинний закон про реконструкцію застарілого житлофонду містить низку недоліків, які унеможливлюють його реалізацію на практиці. Законопроєкт, на думку чиновниці, має збалансувати інтереси як забудовників, так і громадян та органів місцевого самоврядування, що в результаті дозволить запустити процес оновлення старих кварталів.

Зокрема, законопроєкт передбачає запровадження алгоритму прийняття рішення щодо реконструкції застарілого житла, об'єктів соціально-транспортної інфраструктури, удосконалення процедур компенсацій власникам старого житла, різні варіанти їхнього відселення під час проведення реконструкції, розширений список джерел фінансування проєктів тощо.

У Мінрегіоні наголосили, що реконструкція житлових об'єктів проходитиме в рамках нових будівельних норм, що передбачають аспекти енергоефективності, безбар'єрності та створення необхідних інфраструктурних умов.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, влада Києва нещодавно завершила розробку третього етапу програми комплексної реконструкції кварталів застарілого житлофонду. Подальша реалізація цієї програми можлива після розгляду її на рівні постійних комісій та затвердження Київрадою.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

94

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом