У КМДА запропонували будувати садочки та школи без затвердження ДПТ

Департамент містобудування КМДА вніс свої пропозиції стосовно будівництва шкіл, дитсадків і парковок до законопроєкту №5655 щодо реформування містобудівної сфери.

Про це написав заступник голови департаменту Юрій Тацій на своїй сторінці у Facebook у вівторок, 17 серпня.

За словами чиновника, фахівці Департаменту містобудування та архітектури КМДА взяли участь в підготовці змін, надавши свої пропозиції до законопроєкту про реформу містобудування.

Перш за все, йдеться про можливість будувати об'єкти соціальної інфраструктури (дитячі садки, школи, лікарні) на держземлі без детального плану територій.

"На сьогоднішній день у Києві велика частина територій залишається без розроблених ДПТ, що призводить до забудови столиці житловими комплексами і ТРЦ", – написав Тацій.

Також столичні чиновники пропонують внести зміни до закону про автомобільні дороги, що дало б можливість будівництва підземних паркінгів у червоних лініях. Це дозволило б за словами Тація вирішити містам проблеми з паркуванням і розвантажити дороги.

Законопроєкт №5655 підтримали у Раді у першому читанні, зараз документ проходить підготовку до другого читання.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, після прийняття законопроекту №5655 відбудеться низка важливих змін, заявляв раніше глава Мінрегіону Олексій Чернишов. Зокрема, завдяки розширенню можливостей е-системи у сфері будівництва вдасться звести до мінімуму паперовий документообіг. Також буде спрощена реєстрація прав на виконання підготовчих і будівельних робіт, переглянута система містобудівного контролю, відбудеться розмежування повноважень органів державної влади, органів місцевого самоврядування та юридичних осіб.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

60

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом