У КМДА розповіли, на які види будівництва не потрібні спеціальні дозволи

Починаючи будь-яке будівництво, важливо розуміти, що для цього потрібні містобудівні умови і обмеження. Але бувають випадки, коли без ДУО можна легко обійтися.

Про це повідомив у понеділок, 28 вересня, заступник голови Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА Юрій Тацій.

За його словами, співробітники архітектурного Департаменту столичної держадміністрації готують комплекс вимог для забудовників, які зобов'язані його виконати. Як зазначив чиновник, без цього неможливий розвиток міста, тому виконання будівельними компаніями цих умов вкрай важливо.

Однак, як він зазначив, існує низка об'єктів будівництва, для проєктування яких вимоги МУО можуть не надаватися.

Як розповів Тацій, в цей перелік входять: облаштування доріг; будівництво дитячих і спортивних майданчиків; будівництво нових будівель і реконструкція об'єктів на території Збройних сил України; споруди на каналах, дамбах і залізничних платформах; спорудження постів на залізничних переїздах без порушення геометричних параметрів.

З повним списком таких об'єктів можна ознайомитися, вивчивши наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №289 (від 6 листопада 2017 року).

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в столиці під виглядом реконструкції розбирають пам'ятник архітектури. Йдеться про будівлю, яка знаходиться за адресою Андріївський узвіз, 10А.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

95

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом