У Китаї, щоб не руйнувати пам'ятник архітектури, його вирішили посунути

У Шанхаї влада вирішила посунути пам'ятник архітектури майже на 62 метри, щоб він не заважав будівництву нового торгово-офісного центру.

Як повідомляє CNN, здійснити переміщення цілого будинку вдалося за допомогою спеціальної будівельної техніки, що "крокує". Вона складається з 198 пересувних опор.

Влада Шанхая порахувала, що перенесення будівлі – оптимальний варіант, який дозволить таким чином зберегти архітектурну спадщину. На місці пам'ятника зведуть новий бізнес-центр, будівництво якого планують завершити у 2023 році.

Пересунення будівлі тривало 18 днів, в процесі його повернули на 21 градус. Вага будівлі – 7600 тонн. Зараз будівлю поставили на новий фундамент, в ній проводиться капітальний ремонт.

Відзначимо, що в результаті так званого будівельного буму в Китаї було знесено багато архітектурних пам'ятників. Молоде покоління переймається тим, що в кінцевому підсумку нація може втратити повністю свою культурну спадщину.

Відзначимо, що офіційна влада Китаю досить "холодно" ставиться до збереження архітектурних пам'яток, судячи з кількості зруйнованих будівель під час Культурної революції.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, влада Китаю вирішила впорядкувати в країні містобудування і ввела низку обмежувальних заходів: скасувала будівництво величезних хмарочосів, будівель незрозумілої форми та копіювання всесвітньо відомих пам'яток архітектури.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом