У Китаї ще більше посилили вимоги щодо будівництва хмарочосів

Китайська влада заборонить будівництво хмарочосів у невеликих містах, висота яких перевищує 150 метрів.

Як повідомляє The Guardian, у Піднебесній вирішили боротися з "марнославними" проєктами та з метою розумного споживання енергії. Тепер будівництво будинків, висота яких перевищує 150 метрів, буде обмеженим. Зведення хмарочосів заввишки понад 250 метрів буде заборонено у містах, населення яких не перевищує 3 млн осіб. А у великих мегаполісах кількість висоток понад 250 метрів буде обмежена.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у липні з'явилося повідомлення, що в Китаї більше не дозволятимуть будувати на території країни хмарочоси, висота яких перевищуватиме 500 метрів. У цій країні знаходиться більша частина всіх найвищих будівель, які є на планеті. Влада країни дійшли висновку, що така тенденція може бути небезпечною. При цьому ринок офісної нерухомості може бути перенасиченим.

Наприклад, 128-поверхова Шанхайська вежа висотою 632 метри є найвищою будівлею Китаю і другою за висотою будівлею у світі. Протягом багатьох років Піднебесна була своєрідним "полем для експериментів" амбітних міжнародних архітекторів, таких як Рем Колхас та Заха Хадід. Однак владам міст стає все важче керувати цими спорудами.

У березні сталася пожежа у багатоповерховому житловому будинку у місті Шицзячжуан на півночі Китаю. А у серпні ще одна сталася у північно-східному місті Далянь у провінції Ляонін. Обидва інциденти викликали інтенсивні обговорення у китайських соцмережах.

У травні 300-метрова будівля в південній частині Шеньчженя почала невідомо чому трястися, через що довелося екстрено проводити евакуацію. У цей час пішоходи розбігалися з жахом, побоюючись потрапити під можливе обвалення хмарочоса. Пізніше з'ясувалося, що струс був спричинений поєднанням вітрів, рухів поїздів у метро та коливанням температури повітря.

В останні роки регулюючі органи відкрито критикували деякі сміливі задуми, називаючи їх "марнославними проєктами", які тільки підштовхують китайські міста до неправильної конкуренції між собою.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук