У Києві знизили ставку податку на нерухомість для бізнесу до 1%

1 хв

Київська міська рада знизила ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з 1,5% до 1%. Відповідне рішення підтримали 83 депутати на засіданні міськради.

За прогнозами міської влади, в цьому році скорочення виробництва промислової продукції на столичних підприємствах через карантинні обмеження очікується на рівні 11,3%. Щоб уповільнити темпи падіння, Київрада зменшила податкове навантаження для промислових підприємств столиці.

"Цим рішенням влада намагається допомогти столичним товаровиробникам. Йдеться про часткове зменшення податкового тягаря, який несуть столичні виробники у зв'язку з платою на нерухомість, окремо від земельного податку. Ми зменшили максимальну ставку, визначену раніше, для промислових підприємств з 1,5% до 1%. Ця норма суттєво допоможе промисловості в даний скрутний час", - пояснив співавтор рішення, депутат Київради Віталій Павлик.

Він зазначив, що зменшення ставки податку дозволить столичним підприємствам істотно заощадити кошти. Їх можна буде направити на поліпшення матеріально-технічної бази підприємств або виплату заборгованості по заробітній платі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, українці в 2020 році повинні заплатити податки за нерухомість, яка перевищує площу 60 кв.м (квартири) і 120 кв.м (для будинків). При цьому власники великих квартир (від 300 кв.м) і будинків (від 500 кв.м) додатково отримають квитанцію на 25 тисяч гривень.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

126

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом