У Києві забудовник перекрив прохід на Андріївський узвіз

Анна Завірюха 18:29, 29.05.2024


Забудовник перекрив парканом частину вул. Фролівської біля Андріївського узвозу у Києві. Про це повідомив юрист-пам’яткоохоронець Дмитро Перов.

З 2012 року компанія “Маркон” хоче збудувати на Андріївському узвозі, 14-16 готель Mercure Andreyevskiy заввишки 29 метрів. Згідно з проєктом зонінгу на цій території заборонено будувати вище ніж 12 метрів. Забудовник хоче звести будівлю заввишки приблизно 30 метрів.

Спочатку планували звести дев’ятиповерховий готель з фасадом у псевдоісторичному стилі. Активісти виступили проти будівництва.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у серпні 2021 року комунальники з "Київблагоустрою" приступили до демонтажу будівельного паркану на цій ділянці. Також постійна комісія Київської міськради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин відхилила проєкт рішення про відновлення приватному підприємству "Маркон" договору оренди земельної ділянки на Андріївському узвозі, 14-16.

Згодом у 2021 році Верховний Суд надав дозвіл на будівництво готелю та залишив без змін рішення попередньої інстанції, яка скасувала наказ про анулювання дозволу на будівельні роботи.

"Маркон" пов'язують з ексзаступником голови податкової служби Києва Валерієм Павлюком. Генпідрядником на цьому будівництві виступає ТОВ "Кадорр-Україна", фірма відомого одеського бізнесмена Аднана Ківана. Вона відома будівництвом багатофункціонального 38-поверхового комплексу на вулиці Жилянській.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук