У Києві заарештували нерухомість "дочки" Росатому

У Подільському районі Києва було заарештовано будівлю, яка, як з'ясувалося, належала "дочці" російського Росатому.

Про це повідомили у пресслужбі Національної поліції у п'ятницю, 24 червня.

Як вдалося з'ясувати правоохоронцям, власник будівлі – компанія АТ ТВЕЛ. Загальна площа нерухомості – 928 "квадратів", приблизна вартість – 60 млн гривень. Сьогодні вирішується питання щодо передачі будівлі в управління Нацагентству з виявлення активів, отриманих від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Співробітники поліції провели обшуки, потім на майно було накладено арешт, у такий спосіб власники не зможуть провести перереєстрацію.

Як повідомили правоохоронці, щоб приховати інформацію про справжнього власника, відомості не вносилися до держреєстру прав на нерухоме майно, вони показувалися лише у документах Київського міського бюро технічної інвентаризації.

АТ ТВЕЛ займається виробництвом ядерного палива, компанія входить до складу паливного дивізіону держкорпорації Росатом. Включає низку підприємств із фабрикації ядерного палива, конверсії та збагачення урану, виробництва газових центрифуг, а також науково-дослідні та конструкторські організації.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, нещодавно правоохоронні органи заарештували активи компанії, яка також мала російське коріння. Фірма займалася виробництвом бетоноконструкцій для українського та закордонних ринків.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

87

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом