У Києві відбудували більшу частину пошкоджених багатоквартирних будинків

У Києві відбудували 11 із 17 багатоквартирних будинків, які найбільше постраждали торік через обстріл російських окупантів .

Про це повідомили у Департаменті економіки та інвестицій Київської міської держадміністрації.

Так, у Києві було проведено експертизу, під час якої визначили 17 найбільш пошкоджених під час обстрілів житлових будинків. Із резервного фонду бюджету столиці на ремонтні роботи виділили 407 млн гривень. Зараз вже відновлено 11 будинків, в решті шести роботи мають завершитися протягом першого півріччя. На це у міському бюджеті передбачено 159 млн. грн.

У мерії уточнили, що йдеться про будинки на  вулицях Глибочицькій, 13, секція 7; Глибочицькій, 13, секція 3; просп. Свободи 8/28; Межовій, 24; Межовій, 26; Остапа Вишні, 7

Столична влада прозвітувала, що торік на відновлювальні роботи для ліквідації наслідків бойових дій у столиці було виділено 200 млн. гривень. Кошти передбачалися на проведення робіт із заміни вікон та дверей, ремонт дахів та покрівель у пошкоджених житлових будинках.

Станом на початок січня 2023 року у Києві відновлено 121 із 145 об'єктів соціальної інфраструктури, пошкоджених внаслідок бойових дій. Зокрема, відремонтовано 47 шкіл, 28 дитячих садків та 46 інших об'єктів, серед яких заклади охорони здоров'я, соціального захисту, культури, спорту та професійної освіти.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше уряд виділив із резервного фонду на відновлення Києва 200 млн гривень для ліквідації наслідків ракетних та артилерійських ударів по столиці російськими окупантами.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

146

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом