У Києві шахрай залишив професора без двох квартир

У Києві чоловік незаконно заволодів двома квартирами професора на підставі підроблених документів. Сума збитку в результаті перевищила 3,5 млн гривень.

Про це повідомили в пресслужбі столичної прокуратури.

Як з'ясували правоохоронці, обвинувачений, працюючи у змові з іншими співучасниками, втерся у довіру до самотнього 63-річного професора фізико-математичних наук. Зловмисник скористався хворобливим станом літньої людини і вкрав документи на дві квартири в Києві і паспорт.

Потім підробили документи на підставних осіб і використовували їх під час нотаріального посвідчення договорів. "Обвинувачений був присутній при укладенні відповідних договорів відчуження квартир і розпоряджався цим майном на свій розсуд", - розповіли в прокуратурі.

Після дослідження всього обсягу доказів у суді обвинувачений свою провину визнав в повному обсязі. За результатами судового розгляду чоловік визнаний винним в інкримінованих злочинах і засуджений до 5 років і 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна. Обвинувачений зараз знаходиться під вартою. На незаконно відчужені квартири накладено арешт. Вживаються заходи щодо їх повернення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві викрили шахраїв, які намагалися привласнити приміщення поліції, використавши при цьому підроблені документи.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

61

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом